Asiakaspalautteet

Olen auttanut koiria ja heidän omistajia jo vuodesta 2016. Tässä muutamia asiakkaitteni antamia palautteita sekä asiakaskertomus ongelmakoirakoulutuksesta.

Olemme olleet Emilian asiakkaina 7v koirani kanssa jo yli kuusi vuotta. Aluksi olimme hihnakurssilla ja sen jälkeen vakituisina asiakkaina hieronnassa ja laserhoidossa.

Lennillä on huonot lonkat ja nivelrikkoa. Olemme saaneet huomattavasti apua arkeen, niin kivun hoitoon sekä ymmärrykseen miten luusto-ongelmat sekä nivelrikko vaikuttavat koiran arkeen.

Emilialla on tarkka silmä juurikin kivun tunnistamiseen. Itse en ole sitä selvästi huomannut, vaikka Lennin käytöstä ja liikkumista seurailen päivittäin.

Emiliasta on meille ollut maailman suurin apu kivunhallinnassa, kivun tunnistamisessa sekä käytösongelmista eroon pääsemisessä.

Kiitos Emilia tuhannesti kaikesta opista niin monien asioiden ymmärtämisessä ja suuresta avusta, jota olemme vuosien saatossa saaneet!

Emilia & Lenni
Koiran stressi ja käytöshäiriöt -luentosarja oli todella kattava ja silmiä avaava kokonaisuus!
 
Omistan koiran, jolla on kroonista kipua ja tämä luento auttoi minua ymmärtämään paremmin, kuinka nämä kivut voivat vaikuttaa koirani stressitasoon eri tilanteissa – ja myös toisinpäin. Opin paljon uutta ja ennen kaikkea konkreettisia, koiralähtöisä tapoja, joilla helpottaa koirani arkea. Plussaa myös siitä, että sisältöihin voi palata myöhemmin ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen. Suosittelen luentosarjaa kaikille, jotka haluavat oppia ymmärtämään omaa koiraystäväänsä paremmin 🙂
 
Kiitos Emilia loistavasta luentosarjasta ja muutenkin monista kullankalliista vinkeistä, joilla olemme tähän pisteeseen Sufen kanssa päässeet!
Emma & Sufe

Hei Emilia!

Mun on pakko tulla kertomaan, että kiitos luennoista mitä teet! 

Ostin vasta kipukäytöksen ja tulen ostamaan myös stressiluennon, koska sä oot niin hyvä kertomaan aiheista!

Mä suoritin raakaruokintaohjaaja koulutuksen ja siellä sun luento oli mun mielestä tajunnanräjäyttäjä!

Toivottavasti sä joskus luennoit opiskelijoille ❤️

T. Henna (opiskelee eläintenkouluttajaksi ja kokee, että on saanut sun tietotaidosta motivaatiota enemmän, kuin mistään muusta)

Henna
Valtavan iso kiitos loistavasta verkkokurssista Pentu tulee taloon! Kuunnellessani luentosarjaa olen oppinut paljon uutta koiran mielenmaisemasta ja koiralähtöisestä ajattelutavasta kasvattaa koiraa. Opetat kuuntelijaa selkeästi, ymmärrettävästi ja havainnollistat taitavasti käytännön esimerkein. Kurssista on ollut suuri apu valmistautuessa pennun tuloon. Mieltäni rauhoittaa kun tiedän, että oikeaa osaamista, apua ja vinkkejä on tarjolla erilaisiin arjen tilanteisiin ja koottuna tähän hyvään infopakettiin, jolla pääsee hyvin alkuun. Uskon, että kurssilla opittu koiralähtöinen ajattelutapa on tie onnelliseen yhteiseloon koiran kanssa. Suosittelen kurssia lämpimästi muillekin. 
 
Sain pentukurssin siskoltani joululahjaksi – mitä parhain lahjaidea! Pian pääsemme toteuttamaan kurssin oppeja käytännössä, kun pentu saapuu! 
Satu & Lulu

Asiakaskertomus

Tässä kertomus ihanista labbisveljeksistä, Topista ja Jeristä:

Emilia kertoo:

Topin ja Jerin omistajat ottivat minuun yhteyttä ongelmakoirakoulutusta varten helmikuussa 2017, koska tilanne koirien kanssa oli mennyt todella vaikeaksi. Koirat tappelivat keskenään eri tilanteissa ja joidenkin tappeluiden seurauksena koirat olivat joutuneet jopa tikattavaksi. 😣 Tappeluita tuli leikin yhteydessä, lenkeillä, sohvalla tai jos koirat söivät samassa tilassa.

Muistan ensi tapaamiselta, että molemmat koirat olivat todella jäykkiä ollessaan samassa tilassa ja tilanne oli todella jännittynyt. Mietinkin itsekseni, että mihin tilanteeseen olen itseni saanut. 😅

Aluksi koiria ei voinut pitää samassa tilassa, koska tappeluita tuli herkästi ja koirien turvallisuus oli kuitenkin tärkeintä.

Ensin keskityttiin stressitasojen laskemiseen, koska stressaantunut koira ei opi.

Koirat olivat myös alkaneet pelkäämään toisiaan tappeluiden myötä, joten veljekset piti siedättää toisiinsa hyvien kokemuksien kautta.

Harjoituksien avulla koiria pidettiin ensin lyhyitä aikoja yhdessä ja yhdessä oloa pidennettiin aina onnistumisien kautta. Siedätyksessä edettiin todella varovaisesti, koska mitään riskejä tappelusta ei tietenkään haluttu ottaa.

Molemmat koirat olivat myös oppineet, että aina pihalla yhdessä ollessa riehutaan ja painitaan, joka herkästi meni sitten tappeluksi. Tähän meidän piti opettaa koirille uusi käyttäytymismalli, että miten yhdessä ollaan rauhallisesti. Myös koko arkea lenkeistä aina ruokailuun asti muutettiin, koska aina hoidetaan kokonaisuutta.

Kesän loppupuolella koiria pidettiin ensi kertaa yhdessä vapaana ulkona, jolloin veljekset kävivät järvessä yhdessä uimassa ja leikkivät pihassa. Käytös oli täysin erilaista, mitä aikaisemmin, ei riehumista tai tappelemista, vaan ihanaa leikkimistä ja hienoa kommunikointia koirien kesken. Sisällä oltiin myös lyhyitä pätkiä yhdessä. Tappeluita ei ole tullut kertaakaan yhteistyömme aikana. Nyt koirat nukkuvat ja leikkivät yhdessä. ❤️😊

Täytyy sanoa, että tämä keissi on ehdottomasti ollut itselle haastavin, mutta myöskin kaikista palkitsevin, koska tämän hetkinen tilanne näiden ihanien veljeksien kanssa on niin uskomaton, että ihan meinaa silmät kostua ❤️

Iso kiitos Topin ja Jerin omistajille isosta työstä viimeisen vuoden aikana! Kanssanne on ollut helppo tehdä yhteistyötä, koska olette olleet alusta asti todella avoimia, suorapuheisia ja ahkeria 🤗😘

Alla olevat kuvat näyttävät kuinka ihanaksi veljeksien välinen suhde on kehittynyt siitä, ettei koiria ole pystynyt pitämään samassa tilassa vielä vuosi sitten ❤️🐶

Labratorinnoutajat Topi ja Jeri saivat apua Onnellisten Tassujen koulutuksesta

Tässä Topin ja Jerin tarina kuluneelta viime vuodelta omistajien sanoin:

Otimme yhteyttä Emiliaan 2017 vuoden alussa koska koiramme tappelivat useasti. Olimme kuulleet Onnellisista tassuista ja Emiliasta tuttavaltamme.

Ennen tätä olimme yhteistyössä toisen koirakouluttajan kanssa joka ei ollut ongelmakoirakouluttaja ja hänen osaamisensa meidän koirien tapauksessa oli vähäistä ja yhteistyömme loppui vähin äänin ja mitään ratkaisua ongelmaamme emme saaneet.

Emilian kanssa yhteistyö alkoi ja saimme ohjeita koiralähtöiseen elämään. Opiskelimme yhdessä koirien signaaleita, eleitä ja käyttäytymistä. Ensimmäiset harjoitukset kun tulivat, tuntui homma vähän ”hippimeiningiltä”, mutta Emilia perusteli asiat hyvin ja ajan kanssa opit alkoivat tuntua oikeasti järkeviltä.

Aluksi jouduimme erottamaan koirat toisistaan, koska koirilla oli erittäin korkea stressitaso, mitä itse emme olleet ymmärtäneet lainkaan. Varsinkin alku oli erittäin rankkaa henkisesti ja kova epäilys tulisiko koirat enää koskaan toimeen keskenään.

Saimme asteittain ohjeita harjoituksiin ja Emilia kävi välillä paikan päällä katsomassa tilannetta. Koirapäiväkirjaa pidimme ja videoita lähetimme harjoituksista ja mahdollisista ongelmatilanteista.

Harjoituksiin tuli välillä pitkiäkin taukoja, mutta se saattoi olla hyväkin, koska koirien stressitasot laskivat pikkuhiljaa. Harjoitukset kun sai koirat aina vähän ylikierroksille. Välillä tuntui, että tilanne ei muutu lainkaan, mutta toisin kävi.

Nyt on mennyt hieman yli vuosi aikaa ja muutos on huomattava. Töitä tehdään edelleen ja varmasti koirien loppuelämän, mutta nyt koirat pystyvät leikkimään, nukkumaan ja lenkkeilemään yhdessä rentona, ilman tappeluita. On asioita joita koirat eivät yhdessä enää tee, kuten syöminen, mutta ehkä tähänkin saadaan vielä joskus ratkaisu.

Koiralähtöinen koulutustyyli toimi meille ja ilman Emiliaa olisimme olleet hukassa.
Tämä vuosi on ollut pitkä ja kivinen, mutta tämän hetkinen tilanne on sen arvoista.
Voimme suositella Onnellisia tassuja vaikeuksissa olevalle eläimen omistajalle!

Kiitos Emilialle!

Terveisin: Wili, Satu, Topi ja Jeri 🙂

Topin ja Jerin kokemuksia Onnelliset Tassut -koirakoulusta.

Selätä arjen haasteet

Opi koiralähtöistä koulutusta verkossa!