Asiakaspalautteet

Olen kouluttanut koiria ja heidän omistajiaan vuodesta 2015. Tässä muutamia asiakkaideni antamia palautteita koulutuksista!

Alun perin tulimme asiakkaaksi yhden koiramme voimakkaasti pahentuneen stressin ja remmiräyhäämisen vuoksi. Olen aina halunnut kohdella koirani hyvin, tietoni koiralähtöisistä koulutusmetodeista olivat kuitenkin vähäiset, koska monissa esim pentukoulussa koulutus perustuu johtajuuteen ja koiran paras jää tällöin helposti vähiin.

Saimme apua ongelmiimme. Koulutus aloitettiin pikku hiljaa, koiran jaksamista ja stressitasoa seuraten ja huomioiden. Edistyminen oli yllättävän nopeaa ja koira silminnähden rentoutui. Koira huomioitiin yksilönä, samoin omistaja. Koulutuksen ohella myös koirien ulkoilu välineet ja ruokavalio laitettiin uusiksi Onnellisten Tassujen ohjeiden mukaan

Oli upeaa miten kouluttaja Emilia tuki omistajaa ja kuunteli ja jaksoi aina ohjeistaa uudelleen kun joku asia jäi epäselväksi.

Koiran eleiden seuraaminen tuli itselle tutuksi, osaan lukea koiraa ja näen, milloin olen esimerkiksi vaatimassa siltä liian jännittävää koirakohtaamista tai muuta ohitusta. Osaan tällöin ottaa etäisyyttä koiran tarvitseman määrän.

Suosittelen, ja monia tuttavia on tullut Onnellisten tassujen asiakkaaksi!

Pauliina & Ymmi
Ymmin kokemuksia Onnellisten Tassujen järjestämästä koiran koulutuksesta.
Vanhempi koirani Luca oli yli-innokas toisia koiria kohtaan, eikä lenkeillä ohituksista tullut tämän vuoksi mitään. Saatiin apua juuri meidän ongelmaamme, ja tulokset olivat myös sen mukaiset. Suosittelen ehdottomasti ja olen suositellutkin!
Suvi & Luca
Kokemuksia Onnelliset tassut -koirakoulusta.

Haimme apuja joitakin koiria kohtaan nousevaan raivoon ja sen käsittelyyn/ehkäisemiseen. Hyvien harjoitusten ja ohjeiden ansioista koiran käytös on muuttunut rauhallisemmaksi ja itse osaan lukea koiraa ja tilanteita paremmin. Oli helppoa luottaa neuvoihin, kun ne perusteltiin niin hyvin. Eniten jäi mieleen se, ettei lenkkejä pidennettykään, vaan rauhoitettiin ja annetaan koiran nuuskia ja tutkia hajut. Ehdottomasti suosittelen!

Tiina & Repa
Kokemuksia koirakoulusta

Alun perin tulin Onnellisten tassujen asiakkaaksi edellisen kodinvaihtajan kanssa. Koira oli stressaantunut ja arka, ja osoitti pelkoa aggressiolla. Suurin ongelma oli todella paha remmissä rähjääminen, ja edellisessä kodissa koira oli päässyt kerran jo puremaan vierasta koiraa.

En ole koskaan pitänyt fyysistä kuritusta koiran “kouluttamisena”. Itseäni sattuu katsoa, kun jotkut kohtelevat koiriaan selvästi liian kovakouraisesti tai huudetaan ja raivotaan koko ajan. Onnellisten tassujen asiakkaana ollessani olen oppinut koiralähtöisyydestä erittäin paljon, ja se on helpottanut myös omaa oloani, kun ei pakoteta rankaisemaan koiraa tai käyttämään keinoja, jotka tuntuvat myös itsestäni epämukavilta.

Kodinvaihtajan kanssa pääsimme pitkälle, kun saimme suurimman osan stressistä pois. Nykyinen koira on pennusta asti opetettu koiralähtöisesti ja sen näkee jo pitkälle, että yhteistyö pelaa ja molemmilla on hauskaa.

Palvelu on ollut aivan ihanaa! Aina kun tulee ongelma, en epäröi laittaa viestiä tai pyytää apua. Asiat osataan selittää niin, että ne ymmärtää hyvin ja ilmapiiri on rento.

Työskentely yhdessä oli todella opettavaista. Ongelmia ehkäistiin jo ennen kuin ne ehtivät syntyä ja pienikin edistyminen otettiin huomioon palkkaamalla sekä koiraa että omistajaa.

Mieleen jäi se, kun ensimmäistä kertaa kävin kodinvaihtajan kanssa, meidät otettiin avoimesti vastaan, eikä saman tien alettu tarkastella negatiivisia asioita. Nykyisen koiran kanssa ollaan saatu kehuja, kun pennusta asti koulutettu oppien mukaan.

Todellakin suosittelen! Monet eivät ota huomioon sitä, että vaikka koira toimisi esim. kisakentillä hyvin, arki ei saata sujua. Olen oppinut arvostamaan enemmän arkikäytöstä, kuin harrastuskäytöstä.

Julia & Kipi

Asiakaskertomus

Tässä kertomus ihanista labbisveljeksistä, Topista ja Jeristä:

Emilia kertoo:

Topin ja Jerin omistajat ottivat minuun yhteyttä ongelmakoirakoulutusta varten helmikuussa 2017, koska tilanne koirien kanssa oli mennyt todella vaikeaksi. Koirat tappelivat keskenään eri tilanteissa ja joidenkin tappeluiden seurauksena koirat olivat joutuneet jopa tikattavaksi. 😣 Tappeluita tuli leikin yhteydessä, lenkeillä, sohvalla tai jos koirat söivät samassa tilassa.

Muistan ensi tapaamiselta, että molemmat koirat olivat todella jäykkiä ollessaan samassa tilassa ja tilanne oli todella jännittynyt. Mietinkin itsekseni, että mihin tilanteeseen olen itseni saanut. 😅

Aluksi koiria ei voinut pitää samassa tilassa, koska tappeluita tuli herkästi ja koirien turvallisuus oli kuitenkin tärkeintä.

Ensin keskityttiin stressitasojen laskemiseen, koska stressaantunut koira ei opi.

Koirat olivat myös alkaneet pelkäämään toisiaan tappeluiden myötä, joten veljekset piti siedättää toisiinsa hyvien kokemuksien kautta.

Harjoituksien avulla koiria pidettiin ensin lyhyitä aikoja yhdessä ja yhdessä oloa pidennettiin aina onnistumisien kautta. Siedätyksessä edettiin todella varovaisesti, koska mitään riskejä tappelusta ei tietenkään haluttu ottaa.

Molemmat koirat olivat myös oppineet, että aina pihalla yhdessä ollessa riehutaan ja painitaan, joka herkästi meni sitten tappeluksi. Tähän meidän piti opettaa koirille uusi käyttäytymismalli, että miten yhdessä ollaan rauhallisesti. Myös koko arkea lenkeistä aina ruokailuun asti muutettiin, koska aina hoidetaan kokonaisuutta.

Kesän loppupuolella koiria pidettiin ensi kertaa yhdessä vapaana ulkona, jolloin veljekset kävivät järvessä yhdessä uimassa ja leikkivät pihassa. Käytös oli täysin erilaista, mitä aikaisemmin, ei riehumista tai tappelemista, vaan ihanaa leikkimistä ja hienoa kommunikointia koirien kesken. Sisällä oltiin myös lyhyitä pätkiä yhdessä. Tappeluita ei ole tullut kertaakaan yhteistyömme aikana. Nyt koirat nukkuvat ja leikkivät yhdessä. ❤️😊

Täytyy sanoa, että tämä keissi on ehdottomasti ollut itselle haastavin, mutta myöskin kaikista palkitsevin, koska tämän hetkinen tilanne näiden ihanien veljeksien kanssa on niin uskomaton, että ihan meinaa silmät kostua ❤️

Iso kiitos Topin ja Jerin omistajille isosta työstä viimeisen vuoden aikana! Kanssanne on ollut helppo tehdä yhteistyötä, koska olette olleet alusta asti todella avoimia, suorapuheisia ja ahkeria 🤗😘

Alla olevat kuvat näyttävät kuinka ihanaksi veljeksien välinen suhde on kehittynyt siitä, ettei koiria ole pystynyt pitämään samassa tilassa vielä vuosi sitten ❤️🐶

Labratorinnoutajat Topi ja Jeri saivat apua Onnellisten Tassujen koulutuksesta

Tässä Topin ja Jerin tarina kuluneelta viime vuodelta omistajien sanoin:

Otimme yhteyttä Emiliaan 2017 vuoden alussa koska koiramme tappelivat useasti. Olimme kuulleet Onnellisista tassuista ja Emiliasta tuttavaltamme.

Ennen tätä olimme yhteistyössä toisen koirakouluttajan kanssa joka ei ollut ongelmakoirakouluttaja ja hänen osaamisensa meidän koirien tapauksessa oli vähäistä ja yhteistyömme loppui vähin äänin ja mitään ratkaisua ongelmaamme emme saaneet.

Emilian kanssa yhteistyö alkoi ja saimme ohjeita koiralähtöiseen elämään. Opiskelimme yhdessä koirien signaaleita, eleitä ja käyttäytymistä. Ensimmäiset harjoitukset kun tulivat, tuntui homma vähän ”hippimeiningiltä”, mutta Emilia perusteli asiat hyvin ja ajan kanssa opit alkoivat tuntua oikeasti järkeviltä.

Aluksi jouduimme erottamaan koirat toisistaan, koska koirilla oli erittäin korkea stressitaso, mitä itse emme olleet ymmärtäneet lainkaan. Varsinkin alku oli erittäin rankkaa henkisesti ja kova epäilys tulisiko koirat enää koskaan toimeen keskenään.

Saimme asteittain ohjeita harjoituksiin ja Emilia kävi välillä paikan päällä katsomassa tilannetta. Koirapäiväkirjaa pidimme ja videoita lähetimme harjoituksista ja mahdollisista ongelmatilanteista.

Harjoituksiin tuli välillä pitkiäkin taukoja, mutta se saattoi olla hyväkin, koska koirien stressitasot laskivat pikkuhiljaa. Harjoitukset kun sai koirat aina vähän ylikierroksille. Välillä tuntui, että tilanne ei muutu lainkaan, mutta toisin kävi.

Nyt on mennyt hieman yli vuosi aikaa ja muutos on huomattava. Töitä tehdään edelleen ja varmasti koirien loppuelämän, mutta nyt koirat pystyvät leikkimään, nukkumaan ja lenkkeilemään yhdessä rentona, ilman tappeluita. On asioita joita koirat eivät yhdessä enää tee, kuten syöminen, mutta ehkä tähänkin saadaan vielä joskus ratkaisu.

Koiralähtöinen koulutustyyli toimi meille ja ilman Emiliaa olisimme olleet hukassa.
Tämä vuosi on ollut pitkä ja kivinen, mutta tämän hetkinen tilanne on sen arvoista.
Voimme suositella Onnellisia tassuja vaikeuksissa olevalle eläimen omistajalle!

Kiitos Emilialle!

Terveisin: Wili, Satu, Topi ja Jeri 🙂

Topin ja Jerin kokemuksia Onnelliset Tassut -koirakoulusta.

Selätä arjen haasteet

Opi koiralähtöistä koulutusta verkossa!

Verkkokouluun